Bergskedja vid Jordbro

Bergskedja vid Jordbro


Förortsintegrerad väderlek

Armarna i vädret: Spreta med fingrarna så hjärncellerna masseras (indiskt). Låt händerna forma en skål över ditt huvud. Lyft med dem en stor kristallkula, en boll av ljus, en lotusblomma (kinesisk).

Där ringde telefonen.
Bara CarlFredrik Hill (svensk) kunde måla sånt väder; snöslask, grådis. En ovedersäglig glöd under gloppet. Hur är det möjligt, tänker jag.
Stammarna mörknar i vätan. Jag såg en björk med bark i ett svart/rosa mönster som fick mig att tänka på ett tonårsflickmode (japanskt).

The Underground Studio of Art

Det bor en gammal man i källaren. Jag har sett honom en gång; keps och grått skägg. Pratade förvirrat om en stulen moped. Bor han bland överblivna datorer i en betongkammare? Dörren är tung, järnbeslagen; öppnas och tjuter dovt på skyddsrumsvis. Han andas, hostar, håller sig undan.
Det bor en blond flicka där också. Gardinerna är hennes långa hår och outtalade ilska. Ett av hennes ansikten är vassnäst, haklöst, fönsterblankt. "Billiga hora!" väser det på förortsdialekt.
Gubbens steg hasar fram och tillbaks i källargången.
En kolsvart fågel gäspar med brandgul näbb. Den spanar på mig med ömsom vänster, ömsom höger öga.
"My patron saint is a-fighting with a ghost." (B.D)

Träd på Fårö

Träd på Fårö


Skog på Fårö

Skog på Fårö


Jordöga

Dröm: Om ett stort öga i marken. Övertäckt med stickor och strån; halm och torrt gräs. Jag borstade på det med handen, sopade undan litet gräs men det var fortfarande övertäckt. Jag skymtade pupillen bland stråna.

Uppmärksamhet

Dröm: om en ko med ett stort, vått, outgrundligt öga som såg på mig.
Och en dröm om formen av ett foster inne i en fosterhinna tunn som en ballong .
En grön ande andades tungt, blåste ut sin anda i mitt högra öra.

buddha nr 3

buddha nr 3

Kvällspromenad

En skock höstlöv sprang rasslande i rad över vägen, såg ut som dagisbarn på lätta fötter. Yogin har sagt att materia som pressas ihop blir till ljud. Och att det är så mantran uppstår. Buddhisten sa att ljud är energi och att det Einstein sa var att energi och materia är samma sak.  "Där har du livshjulet." Och vidare att mantrat är en fristad där inget ont kan nå dig (=mig). Över alltihop hängde månen som en bit av ett äpple. Himlen var stor och tom och svart.

Tack!

Tack mina vänner som skriver kommentarer ! Maria, Eva, Pia ...